Trollhättans IF

Referat

Referat: Vara SK - Trollhättans IF

Vara SK vinner hemmapremiären med 2-0 mot Trollhättans IF.
Det var Trollhättan som startade matchen med hög press på Varas damer som den första kvarten fick försvara sig.
Efter det skapade vi ett antal omställningar med Liv Ydrén som avslutare men första halvlek slutar 0-0.
Andra halvlek flyttade vi upp spelet och Trollhättan tröttnade så vi skapade flera chanser innan Alva Andersson satte 1-0 på en frispark i 58:e minuten. Alva fick sedan priset som matchens lirare. Vara kontrollerar nu matchen. Liv hade ytterligare ett farligt läge att sätta 2-0 med ett stenhårt skott i ribban och Jehona Hooti får nästan tag i returen men Trollhättan reder ut situationen. Då sticker Trollhättan upp och får en jättechans som Ines Torstensson gör en mycket bra räddning på och 1-0 står sig.
Lina Magnusson kommer in i de sista minuterna av matchen och sätter 2-0 med ett lobbskott från långt håll.
VSK gör en stabil insats och topparna denna kväll är hårt jobbande Hanna Christensson, Liv Ydrén som löper sönder Trollhättans försvar samt Wilma Ramberg som styr försvaret på ett stabilt sätt.